Informatie vakantiehuis Ympepruck

Hier vindt u informatie over ons vakantiehuis. Mocht u vragen hebben dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Voor kinderen

Ook voor kinderen is Ympepruck een ideale vakantiewoning. Naast veel spelletjes en knutselspullen kunnen de kinderen heerlijk spelen op de trampoline in de voortuin of in het tuinhuisje.

Locatie

Ympepruck is ideaal gelegen aan een rustige weg aan de rand van het dorp.

U loopt binnen 5 minuten naar de supermarkt en gezellige centrum met terrasjes.

Daarnaast loopt u binnen 3 minuten het natuurgebied in.

Winkels, restaurants, de supermarkt, fietsverhuur. Alles is op loopafstand.

Linnenverhuur

Beddengoed, handdoeken, keukenlinnen kunt u zelf meenemen naar Ympeprùck, maar u kunt dit ook huren. Hiervoor kunt u terecht op www.linnenopschier.nl.
Op verzoek kan het linnengoed worden bezorgd en weer worden opgehaald.

Reservering

Een reservering gaat in, indien u in het vakje Opmerkingen aangeeft (op de reserveringspagina) dat u akkoord gaat met de Algemene Voorwaarden en na een bevestigings e-mail van de verhuurder.

Faciliteiten

Vaatwasser, wasmachine, douche, ligbad, combimagnetron, stereo installatie met CD/DVD speler, kabel TV, gratis WiFi, houtkachel, kinderstoel, ruim assortiment spelletjes, speelgoed en boeken. Buiten een ruime loungebank, een eettafel, een grote trampoline en een speelhuisje.

Huisdieren

Huisdieren zijn niet toegestaan in Ympeprùck.

Rookvrij

Ympepruck is een rookvrije woning.

Informatie Schiermonnikoog

Het eiland Schiermonnikoog is in 2006 uitgeroepen tot het mooiste plekje van Nederland en niet voor niets! Dit unieke Waddeneiland is een perfecte vakantiebestemming. Rust, ruimte, de breedste stranden van Europa en prachtige, uitgestrekte natuurgebieden met talloze zeldzame planten. Schiermonnikoog is een vogeleiland. Duizenden vogels uit alle windstreken strijken neer op dit Waddeneiland. Zelfs in het hoogseizoen zijn er op Schiermonnikoog meer vogels dan mensen! Vanuit Ympeprùck kunt u heerlijke (strand-)wandelingen maken of stap op de fiets om het eiland te verkennen. Kilometers lange fiets-, wandel- en ruiterpaden voeren u door een schitterend bos-, kwelder en duingebied. Lekker uitwaaien en genieten van de rust en de ruimte, in elk seizoen!

Bereikbaarheid

De veerboot naar Schiermonnikoog vertrekt vanuit de haven van Lauwersoog. Lauwersoog is zowel met de auto als met het openbaar vervoer goed te bereiken. 

Eigen vervoer

De haven van Lauwersoog ligt op de grens van Friesland en Groningen aan de N361. Rijdt u via Leeuwarden dan volgt u de route Hurdegaryp – Dokkum – Lauwersoog. Rijdt u via Groningen, dan gaat u richting Winsum en vervolgens richting Lauwersoog.

U mag uw auto, motor of brommer niet meenemen naar Schiermonnikoog.
Alleen in bijzondere gevallen kunt u bij de gemeente Schiermonnikoog een ontheffing aanvragen. Het aanvraagformulier is de downloaden via de website www.schiermonnikoog.nl onder de rubriek Ontheffing rijverbod. Ontheffingen dienen tenminste 5 werkdagen van te voren te worden aangevraagd. Bij de haven zijn twee ruime parkeerterreinen.

Openbaar vervoer

Lauwersoog is ook per openbaar vervoer bereikbaar. Met de trein kunt u tot Groningen of Leeuwarden reizen. Vanuit Leeuwarden kunt u lijn 50 nemen en vanuit Groningen rijdt lijn 163. Beide lijnen vertrekken vanaf het busstation. Raadpleeg voor meer informatie de website www.ov9292.nl.

Veerdienst

De veerdienst tussen Lauwersoog en Schiermonnikoog wordt verzorgd door Wagenborg Passagiersdiensten. In het hoogseizoen en op drukke (feest)dagen varen er extra boten. Voor actuele vertrektijden, extra afvaarten en andere informatie over de veerdienst kunt u terecht op www.wpd.nl. Om wachttijden te vermijden kunt u via deze website ook e-tickets voor de boot kopen.

Vervoer op het eiland

De boot komt aan op de veerdam van Schiermonnikoog. De veerdam ligt 3 km van het dorp. Bij aankomst staan bussen en taxi’s klaar voor verder vervoer naar het dorp. In het zomerseizoen kunt u bij de veerdam ook fietsen huren. U kunt van tevoren ook een taxi reserveren bij een van de twee eilander taxibedrijven: Taxi Drent (0519) 531400 (www.www.taxidrent.nl) en Us Eilaun Taxi Boersma (0519) 531010 (www.useilauntaxi.nl).

Indien u met de bus reist, is uw uitstapplaats Streek 56 (voorheen drogisterij Kolstein) aan de Langestreek. Ympeprùck ligt aan Noorderstreek 16, 9166 NR Schiermonnikoog. Bij vertrek van het eiland sluit de dienstregeling van de bussen op het eiland aan op de dienstregeling van de veerdienst.

Fietsverhuur

Op Schiermonnikoog zijn fietsen in allerlei soorten en maten te huur.
Ze kunnen desgewenst worden bezorgd bij Ympeprùck. Kijk voor meer informatie en (online)reserveringen op: www.fietsenopschiermonnikoog.nl of www.fietsenverhuurschiermonnikoog.com.